Film, fotók, híradás - Vasvári

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Film, fotók, híradás

Rendezvények > Vasvári Pál Napok > Pestszentimre > 2018. június 2.
 

S a j t ó h í r e k

 

A képre kattintva elolvashatja a cikket.

A képre kattintva elolvashatja a cikket.

 

Vasvári Pál Toborzó Fesztivál
2018. június 2.

Reggel 9 óra - és ismerős arcok, emelkedett, ünneplő lelkek... A református templomkertben vagyunk a Vasvári Kopjafánál... ünnepelni. Ünnepelni hősünket, hősihalottunkat: Vasvári Pált és társait, a magyar szabadságharcosokat. Immár hetedik éve, évente egy alkalommal. Most már ez a hagyományunk - a Vasvári Pál Polgári Egyesület hagyománya - és ez a hagyományunk Európa-hírű lett!
A Kopjafánál Péntek László tiszteletbeli elnökünk, Körösfő volt alpolgármestere, a körösfői Rákóczi Kultúregylet elnöke, régi ismerősünk mondta el Vasváriról a megemlékező, drámai történeteket. Beszédét a koszorúzások követték, majd az átvonulás a Sportkastélyhoz - a Fesztiválra!
Az eseményeket jól tükrözik alábbi videónk és fotó-videónk.

 

Javasolt a teljes képernyő-nézet

 
 
 
 
 

A Fesztiválon polgármesterünk, Ughy Attila mondta az ünnepi beszédet, amelyet Gönczöl András újságíró forgatókönyve szerint a Vasvári-díjak átadása követett. Először Bauer Ferenc, az Egyesület társelnöke adta át a kitüntetést ifj. Tóth György újságírónak, a Kossuth Rádió szerkesztő-riporterének, majd pedig Tóth Kálmán társelnök posztumusz kitüntetésben részesítette Dr. Tamás Aladárnét (született: Szűcs Ilona). A kitüntetést az elhunyt leánya, Dr. Fehér Csabáné vette át.

 

Javasolt a teljes képernyő-nézet

 
 
 
 
 

A Fesztivál késő estig tartó programja sok-sok érdekes műsort tartalmazott, sok-sok látnivaló és megannyi kóstolnivaló is bőven akadt, hiszen a főzőverseny és az ételek elkészítése 14 óráig tartott - egészen a verseny eredményeinek összegzéséig.
Alábbiakban videósított fotógalériánkat adjuk közre.

 

Javasolt a teljes képernyő-nézet

 
 
 

Fotók:
              Bauer Ferenc
              Havas-Horváth András
              Szabó László
              Szunomár Péter
Videók:
              Szabó László

 
 
Search
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz