Fiml, fotók, híradás - Vasvári

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Fiml, fotók, híradás

Rendezvények > Vasvári Pál Napok > Pestszentimre > 2017. június3.
 

Vasvári Pál Napok Toborzó Fesztivál
201
7. június 3.

Napsütötte reggelre ébredtünk. A nap is velünk volt, velünk a vasvárisokkal és együtt ünnepeltünk, együtt emlékeztünk Vasvárira. És ővele, a Nappal koszorúztuk a Vasvári kopjafát Pestszentimrén a református templomkertben és ő elárasztott bennünket legszentebb, legnyáriasabb sugaraival.
Kilenc órakor kezdődött a program a fúvós zenekar "ébresztős" dallamaival és taktusaival, majd a Magyar Himnusz hangjai után ünnepi beszédek hangzottak el. Ughy Attilától, a XVIII. kerület polgármesterétől és a Vasvári Pál Polgári Egyesület tiszteletbeli elnökétől, az Erdélyből érkezett Péntek Lászlótól. Majd a koszorúzások magasztos percei következtek, és aztán katonazenekari kísérettel megkezdődöt az átvonulás a Katélydombhoz, hogy fesztiválozzunk. Megérkezéskor máris mindenki érezhette a levegőben keringő nyálcsorgatóan finom ételek illatait, mert a főzőverseny "szakácsai" és "csapatai" már reggel nyolc órától készültek az aranyérem megszerzésére...
A program azután az előre meghatározott tézisek szerint haladt és pontosan déli 12 órakor a színpadról is elhangzott a polgármesteri köszöntő, s kezdetét vette a Vasvári-Díj átadása. Ebben az évben is két személy érdemelte ki ezt a megtisztelő kitüntetést.
Laczkó Gábor, a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója és
Dr. Lomniczi Zoltán jogász, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke.
A laudációk, a méltatások után ismét szórakoztató színpadi műsorok következtek.
Ezek folytatásaként megtudhattuk a zsüri döntését, eldőltek a főzőverseny helyezései, és sorra kerülhettek az elismerések, jutalmak átadása-átvétele.
Nagyon izgalmas dolog volt ez az eredményhiretés... Azután pedig műsor, műsor, műsor 22 óráig.

 
 
FOTÓGALÉRIA
 
 
FILM
 
 
Search
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz