Közgyűlés 2018 - Vasvári

Közgyűlés 2018

Események

KÖZGYŰLÉS 2018

Ez évben is – március 23-án – sok egyesületi tag köszönthette egymást a Pestszentimrei Közösségi Házban, a Vasvári Pál Polgári Egyesület soros közgyűlésén. A regisztráció mellett lehetőség volt a tagdíj befizetésére, egyesületi pólók vásárlására, illetve kötetlen beszélgetésre a régi ismerősökkel. A nagyteremben az elmúlt év eseményeinek fotóit vetítették, sokan örömmel fedezték fel magukat a képeken, visszaidézve a jó emlékeket.
A közgyűlést megnyitó Bauer Ferenc társelnök elsőként Kucsák László országgyűlési képviselőt köszöntötte, majd a meghívott vendégeket és a tagságot, külön kiemelve dr. Lomniczi Zoltánt, az Emberi Méltóság Tanácsának elnökét. Tájékoztatta a közgyűlést, hogy Tóth Kálmán társelnök betegség miatt nem tud jelen lenni, s tolmácsolta üdvözletét.
A jegyzőkönyvvezető és a hitelesítők megválasztása után a közgyűlés megválasztotta Bauer Ferencet levezető elnöknek, aki ismertette a napirendi pontokat, melyeket a jelenlévők egyhangúlag megszavaztak. Elsőként Kucsák László köszöntötte az egyesület tagjait, méltatta az elért eredményeket, kiemelve azokat a közösségi alkalmakat, melyeken személyesen is részt vett, mint pl. a Márton napi lúdvacsorát.
A közgyűlés menete a szabályoknak megfelelően zajlott: beszámoló az előző évi munkáról és a zárszámadás ismertetése. A Felügyelő Bizottság elnöke, Szunomár Péter ismertette az ellenőrzésük eredményét, kiemelte, hogy mindent rendben találtak. A programokat illetően a társelnök elmondta, hogy nagyon sokat valósított meg az egyesület, külön kiemelte a kárpátaljai utat, a Vasvári nyomában kirándulást, a Márton napi lúdvacsorát és a szilveszteri bált, valamint a Vasvári Klub rendezvényeit, kiemelve a farsangi jelmezes estet és a skót dudás fellépését. Sikerként könyvelte el, hogy sikerült a hegyközszentimrei Szent Imre Millenniumi Emlékkápolna befejezéséhez szükséges pénzt előteremteni, melyhez az összegyűjtött összegen felül a Magyar Kormány 46 millió forinttal járult hozzá.
Köszönetet mondott a XVIII. kerületi Önkormányzatnak és a Bethlen Gábor Alapnak a pályázatok útján történő támogatásért.
A 2018-as munkaterv ismertetése után elfogadásra javasolta a költségvetést, mindkettőt egyhangúlag megszavazta a közgyűlés. Kiemelt feladatként fogalmazódott meg a Vasvári szobor felállítása Budapesten, melyhez egymillió forintot különítettek el a költségvetésben.
Ismét két személyt javasolt az Elnökség a Vasvári Díjra: a sokak által ismert és elismert Tamás Aladárné Ilonka nénit posztumusz a nemzet melletti kiállásáért, illetve ifjabb Tóth György rádióst az egyesület tevékenységének bemutatásáért és a határon túli magyarságért végzett kiemelkedő munkájáért. A díjak átadására június 2-án, a Vasvári Pál Toborzó Fesztivál megnyitóján kerül sor.
Ezt követően került átadásra az újonnan létrehozott Vasvári Emlékplakett, melyet olyan személyek kaphatnak meg, akik sokat tettek az egyesületért, a közösség építésért. Az Emlékplakettet elsőként öten kapták meg: Fischer Dánielné alapító, elnökségi tag és pénztáros az évek óta végzett lelkiismeretes munkájáért, Kertész Gyula alapító, elnökségi tag a Vasvári Pál Toborzó Fesztiválok programjának megszervezésért és magas színvonalú megvalósításáért, Magyar Márta, a Kandó téri Általános Iskola igazgatója az országos Vasvári Történelmi Tanulmányi Verseny megszervezésében való aktív részvételéért, Ódor Katalin, a PIK intézményvezetője az egyesület rendezvényeinek sikeres megrendezésében való közreműködésért és Szabó László alapító, elnökségi tag, az egyesület honlapjának elkészítéséért és folyamatos működtetéséért, valamit az események fotózásáért és filmezéséért.
A közgyűlés végén néhány információ hangzott még el, s néhányan javaslatot tettek különböző rendezvények megszervezésére. Ezt követően még sokan beszélgettek az előtérben, kihasználva a találkozás lehetőségét.

Írta: Bauer Ferenc társelnök
Fotók: Bauer Ferenc, Havas-Horváth András, Nagy Károly
Videófelvétel: Nagy Károly

KITÜNTETTJEINK
abc sorrendben
Nagyításhoz kattintson a képre!

TOVÁBBI FOTÓGALÉRIÁNK

VIDEÓ