Vasvári Klub - Vasvári

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Vasvári Klub

Most a sokadik Klubestünk volt...

Az Egyesület farsangi "bulija"
került megrendezésre 2019. március elsején 17 órai kezdettel az ilyen rendezvényekre már hagyományossá vált pestszentimrei Kastély Sörözőben.
Az egyesületnek ebben a sörözőben
ez a buli már nem az első farsangi rendezvénye, s a legutóbbi is olyan sikeres volt, hogy - azt mondják - mindenkinek emlékezetes maradt.
De ez a mostani...? Úgy tűnt, hoy ez mindeneknél nagyobb élményt jelentett a résztvevőknek.
17 órától volt a gyülekező, majd 18-tól a farsangi jelmezverseny vette a kezdetét.
Az egyesület társelnökei: Bauer Ferenc és Tóth Kálmán már jó előre arra bátorították a kör tagságát, hogy minél többen vegyenek részt ezen a versenyen - "akik még fiatalnak érzik magukat".
Amint kiderült szép számban akadtak "fiatalok" és a sörözőbe az "öltözőjükből" való belépéskor olyan maszkokat viseltek a versenyzők, hogy szinte felismerhetetlenek voltak. És a megjelenésükhöz hozzáadódott még ötletes "színészi" teljesítményük is! Így aztán mindenki dőlt a harsogó nevetéstől.
A helyezettek személyét demokratikus szavazással az asztaloknál döntötték el a "nézők"; külön díjazott is lett.

III. helyezett: Ubul Harcos

II. helyezett: Rizibizi

I. helyezett: Álompár

Különdíjazott: Ősi Túlerő

Nagy Károly videó-felvétele megörökítette a nagyszerű eseményeket:

Második nagy felvonás, hogy vacsorához láthattunk.
Különféle sültek: rántott karaj, sülttaraj, párizsi csirkemell, rántott sajt integetett a tálakból sült krumpli, rántott gomba, pirított karfiol, párolt zöldség köretek és savanyúság társaságából.
Jöhetett a sör, kinek-kinek az üdítő...

Vacsora után következett a harmadik felvonás..., mondhatnánk: hogy egy színvonalas mulatás...: SZÓLJON A NÓTA!
A zongoránál Cselényi László játszott fejből(!), kotta nélkül(!) mindent: saját műsoraikat éppúgy, mint a közönség által kezdeményezett dallamokat is... - igazán nagyszerűen!
Az énekesek - Kemény Ági és Szóka Júlia operett-primadonna - pedig csak fokozták a jelenlévők énekes kedvét. Énekeltek hát a zenészekkel együtt!
Szabó László videó-felvétele megörökítette:

FOTÓGALÉRIA

Ismét teltházzal

A második klubnapra 2012. július 27-én este került sor - szerencsére a londoni olimpia megnyitója csak 22 órakor kezdődött, így minden szék foglalt volt a Nokedliben. Elsőként Tóth Kálmán elnök köszöntötte a megjelenteket, köztük a szép számú új tagot is, kiket közvetlen a klub előtt vett fel az Elnökség az Egyesületbe. Az este témája a Vasvári Pál Napok - Bor- és Toborzófesztivál volt: fotókban felelevenítve, Bauer Ferenc kommentálásával. Némely képet - különösen a korhű ruhákba öltözött résztvevőket - mosollyal fogadta a klubtagság.
Ezt követte a Körösfői Vasvári Pál Napokon készített fotók levetítése, majd a beszámoló a Nyírvasváriban átadott Vasvári Emlékház ünnepélyes átadásáról, fotókkal illusztrálva.
A program után a fehér asztalnál már csak az ismerkedés és sztorizás volt a hátra. A csapolt sör megfelelően hűs volt, a marhapörkölt nokedlivel igen ízletes, s végül a finom fagyis palacsinta  - ez utóbbi lemaradhatott volna, de most nem a fogyókúrázók klubestjének résztvevői voltunk.
Este kilenc körül lassan kiürült a vendéglő, s a távozók azzal köszöntek egymástól: ősszel ismét találkozunk!

Első összejövetel a Vasvári Klubban - 2012. április 20. Fotók

Az első klubesténk

2012. április 20-án 18 órakor kezdődött. Nem másutt, mint a Nokedli Étteremben Pestszentimrén. Harminchat ülőhely, 100%-os teltház, többeknek csak állóhely jutott - sok jó ember kis helyen is elfér! Az első klubnapon Tóth Kálmán elnök köszöntötte a résztvevőket, majd Ughy Attila polgármester megnyitó szavai következtek. Összefoglalta, mi minden történt idáig, mekkora összefogásra volt szükség, hogy a kopjafa felállításra kerülhetett Pestszentimrén. Ezt követően Péntek László, Körösfő alpolgármestere és Egyesületünk alelnöke elmesélte, mi mindenen kellett átmenni a román hatóságokkal szembeni küzdelemben, hogy Vasvári Pál kopjafája felállításra kerülhessen Körösfőn. Még szerencse, hogy nem a "hűvösről" kellett beszámolóját küldenie!
Régi és új ismerősök jöttünk össze. Örültünk egymásnak - meg a jó falatoknak és a finom csapolt sörnek is. Nagyszerű hangulatban hallgattuk Attilát, aki sziporkázó adoma közben adta át Péntek Lacinak ajándékát, egy történelmi albumot.
Jó hangulatban, szinte teltházzal fejeződött be 22 óra után a hagyományteremtő klubeste.

Fotóriport a buliból

Első 2017-es klubesténk

Azt is mondhatnánk, hogy a mostani klubesténk megszervezésének az ihletője a farsang volt, a nagy betűs Farsang, hiszen időpontjául február tizennegyedike került megválasztásra. A farsang közepe, mert - amint a népszokás szerint közismert - a farsang kezdete vízkereszt napja (január 6.), a vége pedig a nagyböjt kezdete. Az időponthoz nagyszerűen illő vendégeink voltak: a mohácsi busók, akik a hagyományos busó öltözetben bemutatták a sokácok fennmaradt népszokását.
A klubest a pestszentimrei Kastély Sörözőben került megrendezésre, de a busók előadása a söröző előtti szabadban zajlott 17 óra 30-kor már "esti" körülmények között - kellemes halászlé és gulyásleves illatok mellett, mert az udvaron bográcsban készültek a vacsora finomságai.
A klubtagok nagy örömmel, vidám jó kedvvel és szeretettel bújtak össze a beöltözött busókkal és ilyenkor kattogtak a fényképezőgépek: egyik-másik vakuval, de vaku nélkül is - mondván így hangulatosabb lesz a felvétel.
Így indult ez a klubest a szabadban - a busókkal. Azután folytatódott a söröző kellemes melegében az asztaloknál és a tánc-placcon - egyre emelkedettebb hangulatban. A hangulatot nagy mértékben növelte, hogy jóformán nem is tudtuk (csak sejtettük), hogy kivel is beszélünk. Előkerültek a maszkok, az álarc-szemüvegek, a különböző jelmezek és ezekkel riogattuk egymást..., farsang van!
Kell ennél több? Lehet, hogy talán már ennyi is elég lett volna, de hála Bauer Ferenc társelnökünknek, bizony következtek még az "ízfokozók".
Szinte a szó szoros értelmében. Megszólalt a Magic Duó nagyszerű hallgatókkal és hamarosan tálalásra került kinek-kinek szíve választottja: vagy a bajai halászlé, vagy a marhagulyás. Megismerhettük Bauer Feri főzőtudományát, mindkét fogást ő készítette hatalmas bográcsokban...
Azután már csak az volt a gond, hogy "a hal inni kívánt", akárcsak a gulyásleves, de hamarosan kiderült
, ez a gond csak átmeneti, mert hozták a sört, (vagy gépkocsival érkezetteknek az üdítőt, szódavizet, feketekávét, stb.). A zene pedig átalakult: talp alá való lett belőle, régi slágerekkel mixelve. A beöltözések pedig folytatódtak: parókák, álarcok, kalapok, szemüvegek és hát tánc, tánc tánc - óriási hangulattal.
Az est fénypontja a beöltözöttek jelmezversenye volt sok-sok indulóval és demokratikus "népszavazással" választottuk meg a helyezetteket és az elsőt is, természetesen. Hogy ki lett a győztes? Nem árulom el a vezeték nevét, csak a keresztnevét. Úgy volt beöltözve, hogy nem is ismertük őt meg - tökéletes jelmezben volt a mi Imrénk.

Fotók: Uhrin Imre és Szabó László

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz